DenimX – a circular process

Het opwaarderen van eens verspillend textiel tot functionele producten is een proces dat we upcycling noemen. Het DenimX-proces is even eenvoudig als ingenieus. Uit ons zorgvuldig samengestelde recept van textielvezels en biobased plastics worden platen geperst die op grote productieschaal kunnen worden gevormd tot driedimensionale producten.

De veelzijdigheid van DenimX maakt het mogelijk om te voldoen aan de esthetische en technische eisen van klanten in bijna elk soort markt. De samenstelling van het vezelversterkte materiaal DenimX kan worden geoptimaliseerd om zo stijf, sterk, licht, dik of dun te zijn als de toepassing vereist. Decoratieve prints, reliëflogo's, verschillende backings en honingraatkernen kunnen net als reflecterende folies en geweven structuren worden verwerkt. Deze zorgen voor bijzondere functionaliteiten d.w.z. lichtreflectie en sterkte/stijfheid in combinatie met lichtgewicht etc.

Het productieproces van DenimX kan ook worden gebruikt om composities te maken op basis van andere soorten basis (stapel)vezels zoals polyester, polyester-katoen mix, PE, PP, hennep, bamboe, vlas of wol. Het bindmiddel dat de textielvezels bij elkaar houdt kan variëren van biobased PLA tot PP, PE, PES en andere transparante kunststoffen. Elke compositie heeft zijn eigen specifieke look & feel, functionele kenmerken en kan op basis van de klant/producteisen worden samengesteld.

Processing methods

DenimX’ library of materials allows for a number of different (post-)processing methods that can be used to manufacture a wide variety of products using our materials. These processes include: 

• Sheet lamination (various finishes)
• Thermoforming
Compounding

 Infusion
 Injection moulding
Braiding

 Knitting
• Weaving
• Printing

Updating…
  • Geen producten in je winkelwagen.
BLIJF OP DE HOOGTE